onsdag, november 12, 2008

Angående Johan Hakelius krönikan...

Som jag några gånger tidigare skrivit om så fattar jag väldigt sällan vad det är Johan Hakelius skriver om, så här inget undantag.
Jag har svårt att ens föreställa mig en vilja att ha en gemenskap med en annan person bara för att vi båda råkar ha kuk.
Att vi på något sätt skulle ha ett speciellt band och en särskild gemenskap bara för att vi båda går omkring med en kuk mellan benen. Det krävs lite mer än så för att jag ska känna gemenskap med en annan person.
Menar han att det är negativt att personer med fittor också gör lumpen? Att dom inkräktar på manligt territorium och förstör den manliga gemenskapen.
Det verkar förövrigt vara något genomgående hos Hakelius att han inte tycker om att kvinnor inkräktar på manliga territorium. Sen byter han spår och pratar om att flygkomforten blivit för bra. "Det var minsann bättre förr då det var sämre."
Men det som jag finner mest märkligt av allt är ju ändå att han inte på något vis pratar om sig själv, han har gjort lumpen antar jag och han har fått uppleva denna härliga grabbiga gemenskap som han nu ojar sig över att dagens generation unga personer med kuk inte får uppleva.
För att inte prata om hans helt absurda slutkläm:
Vad är det tänkt att vi killar ska prata om, när alla gemensamma erfarenheter som vi kan delta i, har blivit privata? Ska straffet för att man saknar äggstockar verkligen vara livstids isolering?
Vilka sjukt torftiga diskussioner herr Hakelius måste ha med andra killar där det enda dom pratar om är att klaga på resor och prata om lumpen. Mina erfarenheter säger mig dock att många av dagens unga personer med kuk inte alls har särskilt svårt att hitta saker att prata om. Gör ett besök i vilket omklädningsrum för personer med kuk som helst så märker man väldigt tydligt att grabbgemenskapen fortfarande är väldigt påtaglig.
Men den kanske inte är lika given idag, det kanske finns alternativ. Vi är ganska många som inte kände att vi passade in i den där grabbiga gemenskapen och vi, iaf jag, ser det som väldigt positivt om det inte är helt givet att man ska ta del i den bara för att man råkar ha kuk.
Att skaffa och skapa sig sin egen gemenskap utifrån det som är viktigt och intressant för en själv tycker inte jag är något dåligt alls.

3 kommentarer:

Tanja Suhinina sa...

Meh. Jag ska se till att exkludera dig genom att prata om att föda barn. För gissa om det är min gemensamma erfarenhet.

Mattias S sa...

Gud vad taskig du är! Nu kommer jag gråta mig till sömns i avund på dina äggstockar...

Anonym sa...

Herregud.. Jag tycker synd om alla killar som inte får gnälla om lumpen tillsammans längre. För killar har ju inget liv förutom lumpen?!