torsdag, juli 31, 2008

Ska en 4-åring behöva höra ordet 'kåt' i ett familjeprogram?

Flera tv-tittare blev upprörda över innehållet i veckans ”Allsång på Skansen”.

– Det känns hemskt att behöva förklara för mina små barnbarn vad ”kåt” betyder. Ska en 4-åring behöva höra det i ett familjeprogram? Programmet var ett bottennapp och jag har tappat all lust att betala licens, säger Lisa.

Skriver Aftonbladet.

Anders Lundin visar på sans och balans då han svarar:

– Men skit i att betala tv-licensen då. Pride-temat var en kul grej, det här är det roligaste allsångsprogrammet jag har gjort.
Min kommentar är snarare, Ska en 4-åring behöva gå ovetandes om vad vissa ord betyder? Det är väll bara bra att ungen breddar sitt vokabulär? Varför är "kåt" ett farligt ord för ett barn att lära sig?
Jävla moraltantsföräldrar, ni kan pissa pappa på pungen ni kan skita mamma i munnen. Vi vill inte längre ha kvar er vi vill inte längre veta av er. Eller nått.
Nä men seriöst, ord eller betydelser av ord är inte farliga. Inte ens för barn. Bara för att ni är hämmade vad gäller er sexualitet behöver ni inte sprida det vidare till era barn. Öppna upp istället, förklara vad ordet betyder och innebär. Förklara att hen kanske är för ung för att förstå men det är något som kommer senare i livet. Något fint och härligt.

Inga kommentarer: