fredag, november 06, 2009

Jag hatar förspel...

Eller hatar är kanske ett för starkt ord. Men förspel är en idé som känns så otroligt avlägsen för hur jag förhåller mig till sex.
Jag råkade komma in på Expressens artikel om just förspel av Katerina Janouch.
En något motsägelsefull artikel måste jag säga.
Låt [...] förspelet bli den viktigaste delen av sexakten
[...]dessutom ökar fuktigheten i slidan vilket underlättar samlag.
Så "förspelet" är viktigast av allt och en av dess viktiga funktioner är att förbereda för samlaget? Hur får man ens det att gå ihop? Om det är den viktigaste delen av sexet, varför förutsätta att det ska följas av ett samlag?
Många kvinnor behöver minst 20 minuters ”uppvärmning” innan de är redo för seriöst sex.
Herregud, jag hatar verkligen, och här är inte hatar ett för starkt ord, snarare tvärtom. För jag hatar verkligen den här typen av helt idiotiska omskrivningar. Vad fan är "seriöst sex"? Hon menar antagligen "penisvaginalt samlag". Men varför inte säga det? Man kan ju faktiskt säga "redo för samlag" eller "redo för att få kuken inkörd i fittan" eller vad det nu är man egentligen menar. Men "seriöst sex"? Vad betyder det?
Om man nu ska prata om sex på ett informativt och konstruktivt sätt så är det ganska bra att undvika just omskrivningar och insinuationer då just det är saker som kan ställa till det.

Att informationen om varje förslag på olika "förspel" mest verkar vara något som en PR-nisse skrivit istället för någon som vill informera och förklara olika saker gör att jag känner mig helt matt av frustration.
Men gör det bättre själv då kanske du tänker, och haha, ja, det är precis vad jag håller på med!
Och jag kanske är överkänslig men det är detaljer i hur den här typen av experter pratar om sex och relationer som för det första väldigt många inte alls kan ta till sig då dom utesluts bland annat pga att dom är så heteronormativa. Och sen har jag också sett flertalet relationer där den här typen av tips har varit rent destruktiva för personer i den.
Och jag tror att om man haft en bredare syn på sexualitet, varit mindre samlagsfokuserad, mer informativ och mindre problemfritt rosande av alla tekniker hade det kunnat vara till mycket större nytta för fler personer och det skulle bidra till mindre sexpress som många känner.
Som ta det här:
7. Tantrasex
Tantrateknik är Rolls–Roycen bland förspel på grund av sin långsamhet.
Som lek är det en angelägenhet som tar hur många timmar som helst. Principen går ut på att man inte gör några häftiga rörelser. Det är stillhet som gäller. Den som aldrig prövat blir förvånad över hur upphetsande det är.
Framförallt sista meningen tycker jag är väldigt dålig. Är det något fel på en som inte finner det särskilt upphetsande alls? Det är ju Rolls-Roycen bland förspel, vad är det för fel på mig som inte kan uppskatta det? Meningen är ju att jag ska bli förvånad över hur upphetsande det är.
Jag kanske överanalyserar och som enskild företeelse hade jag haft nära till att tro det men med tanke på hur mycket av den här typen av förslag och förklaringar man läser i framförallt tjejtidningar och kvällstidningar så tror jag verkligen inte det.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Tja, inte så mycket att tillägga, förutom att jag håller med. Vad är grejen med all denna kuk-i-fitta hets? Det seriösa sexet... Men vadfan. Inte okej. Verkligen inte okej. Stackars alla de som inte kan ha det seriösa sexet (till exempel personer med samlagssmärtor), Tråkigt att alltid behöva ha oseriöst sex.

Mattias S sa...

Ja, och sen går man med på sex trots smärtor eftersom det är klart man vill ha "seriöst sex" om man har en "seriös relation". Sen blir det värre och värre och ett helvete att bli av med.