lördag, augusti 21, 2010

Linn Heed, dynga och floskler.

Jag vet inte ens hur jag ska inleda det här, här är frågan från Aftonbladet iaf:
Fråga: Hejsan Linn! Jag är en tjej på 22 år och jag lider grymt mycket över min rumpa som är ofattbart stor och bred.
Både killar och tjejer stirrar verkligen på mig när jag går förbi och det här har lett till att jag börjar dra mig undan olika sociala sammanhang.
Jag har alltid haft stora kroppskomplex och känner mig värdelös och ful.
Jag längtar så mycket efter att träffa en kille, någon att älska och bli älskad av, men jag vågar knappt ta kontakt med någon eftersom jag är så rädd för att bli avvisad eftersom jag är så oattraktiv.
Snälla hjälp mig.
"Anonym"


Linn svarar: Du måste försöka nå en tidpunkt i ditt liv när komplexen inte styr och kontrollerar din tillvaro och ditt välbefinnande.
Lättare sagt än gjort och vägen dit kan både vara lång, svår och smärtsam.
Vi lever tyvärr i en tidsanda där perfekt ytlighet och kroppsideal felaktigt förknippas med lycka och framgång.
Du är inte ensam om att bli värderad, bedömd och kategoriserad. Samtalsterapi är en väl beprövad metod att arbeta med sin självkänsla, självförtroende och egenvärde.
Det handlar om att bygga styrkan inifrån och att hitta trygghet och stolthet över den man är, oavsett vad omvärlden tycker och tänker.
Självklart ska du inte vara ensam i hela ditt liv, men för att kunna älska en annan människa så måste du börja med att tycka om den du själv är.
Nej, bestämt nej, skräddaren säger nej!
Du måste inte alls tycka om den du själv är för att älska någon annan. Vad fan betyder det egentligen? Jag hatar sådana meningslösa jävla skitfloskler.
Meningen med det om att hitta en god självkänsla och så tycker jag är något som är väldigt bra. Men att påstå att man inte kan älska någon annan om man inte tycker om sig själv är sån jävla dynga att jag inte vet var jag ska ta mig till.
Bara det faktum att man tar sig rätten att bestämma vad det innebär att älska någon åt någon annan är sånt vidrigt jävla skitbeteende att jag tycker det borde vara spöstraff på att göra det.
"Men hon menar ju bara väl, hon försöker ju bara hjälpa henne att hitta en bra självkänsla". Ja, många vill väl men gör illa. Det gör inte saken mycket bättre.
Och även om man tycker om sig själv så kanske man inte tror att någon annan kommer att tycka om en.
Sen så är det mycket väl bra att kanske ge stöd och hjälp till en bättre självkänsla, men jag tycker också det är värt att nämna att det finns många därute som är otroligt attraherade av stora rumpor.
Att nämna att även om media presenterar ett så snävt skönhetsideal så finns det många som attraheras av allt möjligt.
Sen stör jag mig enorm på hela grejen med "att hitta trygghet och stolthet över den man är, oavsett vad omvärlden tycker och tänker."
Nej!
Vad omvärlden tycker och tänker kan faktiskt spela roll, att vara otrevlig och hotfull mot andra kanske känns bra och man trivs med sig själv men det är inte ett okej beteende.
Jag irriterar mig så mycket på alla dessa tomma ord och floskler, dom säger ju ingenting egentligen.
GAH!

3 kommentarer:

aud sa...

Det är bra! Jag är så van vid sådana där trötta gamla "sanningar" att jag nog inte ens skulle reagerat om jag läst det. Skönt att se att det finns någon som är lite mer alert. ;) Som någon som lyckades hitta kärleken utan att älska mig själv eller vara en hel människa kan jag bara hålla med!

Mattias S sa...

Mjo, att vara så trött på sådana där "sanningar" att man knappt lägger märke till dom är just ett av problemen för att försöka bli av med dom. Vilket jag försöker uppväga med okontrollerad, överdriven ilska över dom. :)

Jan Banan sa...

Linn Heed är världsmästare i floskler!
En människa som inte står sann bakom orden!
Lever tydligen långt ifrån hon lär.