tisdag, september 20, 2011

V.38 - Ställningar

Den här veckan handlar Vecka 6 om ställningar.
Någonting som jag själv tycker är väldigt ointressant.
Det hör antagligen mycket ihop med att sex för mig är så mycket mentalt som jag skrev om häromveckan.
Jag blir alltid helt matt och trött när jag läser artiklar om att pigga upp ens sexliv med olika nya ställningar eller olika guider där man går igenom femtioelva olika sätt att hålla armar och ben medan man stoppar kuken i fittan som en kompis har uttryckt det.
Det kanske är uppskattat av många med olika ställningar men jag tycker det överdrivna fokus på olika ställningar är så förstärkande av kuk-i-fitta som det enda riktiga sexet.
Om man ska variera sitt sex så måste kuken åka fram och tillbaka i fittan på ett eller annat sätt och då blir det massa olika ställningar som blir variationen.
Det tror jag skapar både sämre sexliv och sämre välmående för väldigt många. Men jag försöker att inte spekulera i hur jag tror det påverkar andra utan fokusera på hur jag ser på det hela.
Jag förstår verkligen inte grejen med olika avancerade ställningar och tycker mest det är bökigt, omständigt, avtändande och helt meningslöst.
Iaf när det kommer till kuk-i-fitta ställningar. För när det kommer till andra ställningar så tycker jag inte det är alls lika ointressant. Jag reagerar lite på mitt egna snäva hetero-perspektiv på ställningar. Men det är väll för att det är just så heteronormativt som ställningar brukar omskrivas.
Andra typer av ställningar där man kanske har fittgnidsex mot olika delar av kroppen, eller kukgnidssex eller lite vad som helst där man stimulerar olika delar av varandras kroppar på olika sätt.
Men det tänker jag mig inte som ställningar, det är bara som det blir när man försöker komma åt olika ställen samtidigt.

En annan tanke jag har kring KiF-ställningar är att jag ofta hört folk prata om att olika bakifrån ställningar känns så opersonliga, avlägsna och ointima. Vilket jag antar att dom kan vara men för mig så är det en otrolig närhet och intimitet av att exponera sig så oskyddat. Eller att ta del av någon annan på det viset för den delen.
Och det gäller ju inte bara KiF-ställningar utan bakifrånställningar öht.

Om man känner att man vill variera sitt sexliv så tror jag många skulle få ut mer av att utforska saker man tycker om att göra utan att stoppa kuken i fittan istället för att hitta andra sätt att hålla armar och ben medan man gör det.
Men det kanske bara är mitt eget ointresse som gör att jag tror det...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Folk borde fjortishångla mer, i stället för att försöka hitta nya spännande ställningar.

Intersexorwhat sa...

Jag kunde inte ha hållit med mer! Alltså verkligen! Jag brukar säga "Sex is beautiful, reproduction is optional!", vilket du precis sa fast med andra ord. Jag tror jag ska börja läsa din blogg, har ingen aning om vem du är men det här inlägget var asbra formulerat!

Mattias S sa...

Alltid kul med folk som uppskattar min blogg! Det kommer förhoppningsvis hända lite mer här, eller på andra ställen, framöver. :)