onsdag, februari 10, 2010

Köttklister och naiva svenskar...

Karin Ahlborg på Aftonbladet skriver oftast rätt dåliga kolumner. Dom känns ofta väldigt kortsiktiga, ytliga och banala, även om ämnet inte är det. Men när det kommer till svenskars upprördhet över köttklistret så har hon ändå en poäng. Köttklister är inte direkt en värre tillsats än mycket annat vi har i vår mat idag. Tvärtom. Så länge det är väldigt tydligt markerat så förstår jag inte problemet. Tydligare markering borde fler saker ha, som sammanpressat kött och sånna saker. Så framförallt stör jag mig på hur hycklande och naiva svenskarna är i sin upprördhet, både vad gäller tillsatser och djurhållning. Oj så hemskt skriker man i media samtidigt som man går till affären och köper plågade djur med fler tillsatser än man vet existerar.
Nu är jag inte så mycket för konsumentkraft som politiskt medel, jag föredrar att rösta och sådär. Och jag gör ofta samma sak själv. Men jag försöker hålla mig på en mer sansad nivå.

3 kommentarer:

Adam sa...

Håller helt med! Varför bli så upprörd över "klistret" som består av blod när det finns så mycket värre saker i dagens mat att bli arg över. Här är ett medhåll till http://louisekonsumentkoll.se/kottklister-ok-tycker-jag/

Wonder Warthog sa...

Nja, nu är det väl att man gör sammansatt kött för att göra sken av att det är ett "bättre" kött än det egentligen är och därmed tar mer betalt som är frågan. Inte att det skulle vara en tillsats.

Mattias S sa...

Men just den funktionen har ju pressat kött och massa andra tillsatser redan.