söndag, september 11, 2011

V.36 - I kroppen, i hjärnan

Den här veckan är temat I kroppen och i hjärnan.
Det är ett ämne som ligger mig väldigt nära och som jag skulle kunna skriva väldigt mycket om men just den här veckan känner jag mig rätt mentalt utmattad så jag orkar inte skriva kring allt det jag kanske hade velat.
I sökandet efter inspiration så tänkte jag läsa alla andra som bloggat om ämnet men det var tyvärr inte särskilt mycket.
Patrik skriver bra och välbehövligt breddande kring ansiktssprut men det är inte direkt någonting som inspirerar mig till att skriva om kropp och knopp. Det finns en del jag skulle kunna skriva om min manliga orgasm men det hör inte riktigt hemma på det här temat känner jag.
Istället får jag bli inspirerad av Duktiga och intelligenta Tanja Suhinina som skrivit om hur hon gått från konceptsex till kött och potatis, för att använda hennes egna ord.
Min sexualitet handlar väldigt mycket om hjärnan. Personkemi och kompatibel sexualitet är det som jag går igång på och som får mig att vilja ligga med någon. Eller ja, får mig att vilja ha sex med någon. Ibland vill jag ligga med folk bara för att dom är coola eller som ett sätt att lära känna dom eller lite vad som helst. Men verkligen ha sex© med så är det liksom en mer mental personkemi som jag går igång på.
Det är också det utbytet som för mig är sex. Vad man gör rent kroppsligt är inte särskilt väsentligt för om jag ska kalla det sex eller inte. Assisterad onani är inte sex för mig t.ex., eller, det kan vara det men det är inte det i sig själv. Om min penis befinner sig inuti en annan människa eller inte är också oväsentligt för att någonting ska vara sex eller inte.
För mig är sex det mentala njutningsutbytet. Typ. Det är svårt att förklara i ord någonting som för mig är så självklart i känsla.
Ett sms kan vara sex. Det är ett innehåll i smset som får en sexuell reaktion av mig som avsändaren väntat sig och hen känner hur jag reagerar och jag känner hur hen reagerar på min reaktion.
Den mentala närheten och utbytet är vad sex handlar om för mig. Sex är liksom helt och hållet en mental grej för mig, på sätt och vis. Utan de kroppsliga reaktionerna skulle det inte vara sex. Kroppen är samtidigt en viktig del och ett slags nödvändigt utlopp.
Det finns ju många rent kroppsliga saker som är väldigt sköna och sexuellt stimulerande men för mig handlar sex© om det här mentala utbytet. Den mentala sexuella kontakten. Eller jag tycker jag förklarar så dåligt men jag har inte orden för att beskriva det bättre.
Det behöver inte innebära att man är kära, eller väldigt nära, det kan vara helt och hållet sexuellt. Men det handlar ändå om någonting i grunden väldigt mentalt.
Det kroppsliga utloppet är dock också en väldigt viktig del. Både som informationsbärare och som rent njutningsorgan.
Jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen med det här, känt mig oinspirerad till att skriva hela veckan men ville verkligen skriva någonting och jag hoppas att det iaf delvis har framgått vad jag försökt beskriva.

Inga kommentarer: