torsdag, oktober 25, 2007

Sexologi...

I senaste chattsammandraget med Aftonbladets sexolog Linn Heed dyker följande fråga med svar upp:
Maja säger: Hej Linn. Vad ska jag överraska min pojkvän med på hans födelsedag? Han kommer till mig, har inget badkar, ingen stor säng? Vill göra nåt som han verkligen inte förväntar sig... Öppna lite nya dörrar kanske?

Linn Heed säger: Släck ner i lägenheten och tänd bara små ljuskällor. Klä dig i något som får dig att känna dig sexig och åtråvärd, samtidigt som det är viktigt att du inte känner dig "utklädd" och obekväm. Men lite sexiga underkläder och en snygg make-up, ett par högklackade skor, och så sitter du bara och väntar på honom. Var tyst och låt honom leta upp dig! Du kan vänta i sängen, eller varför inte sitta på köksbordet/diskbänken eller sitta bekvämt i fåtöljen? Lite skön stämningsfull musik som höjer temperaturen, kanske lite sensuell rökelse också om du gillar det. Sedan ger du honom en skön massage, införskaffa en väldoftande massageolja, och låt det vara startpunkten på förspelet. Sedan förför du honom, med all din charm, kärlek och lust. DU blir hans allra bästa födelsedagspresent! Jag lovar!
Alltså, är det där en generell beskrivning på något som "alla" killar gillar? Jag tycker det känns lite tragiskt att "sexiga" underkläder, massa smink och högklackade skor är något som är helt självklart är något alla killar tänder på när så inte är fallet.
Sen kanske hennes idé om att tjejen bara ska sitta och vänta i sin nedsläckta lägenhet är sexig på film eller i fantasin, men hur skulle det utspela sig i verkligheten?
Jo, han kommer in, tänder, "hallå?, var är du?" "Vad håller du på med?" "Jaha, hej." Jag tycker mest det känns fånigt och löjligt, knappast något sensuellt, erotiskt och spännande.
Sen är det också lite tragiskt att folk känner att dom behöver fråga Linn fucking Heed om vad deras partner skulle uppskatta att bli överraskad med på sin födelsedag. Hon är inte Gud, lita på dig själv istället, din partner är med dig av en anledning, lita på det och överraska honom med dig själv istället.
Men om man behöver fråga Alexander Karlsson om man måste ha designerkalsonger eller Ebba von Sydow vilken färg man ska ha på mobilen så känns det kanske i jämförelse inte lika tragiskt...

Inga kommentarer: