fredag, maj 29, 2009

Det här med vetenskap... och sex...

Jag känner ganska lågt förtroende för vetenskapsmän just nu efter att ha läst två artiklar som har med kvinnlig orgasm och fontänorgasmer att göra.
En del intressant, som sambandet mellan g-punkt, prostata och fontänorgasm t.ex, men också en hel del saker som är förbluffande korkade.
Som att fontänorgasmen skulle vara "kontroversiell" och G-punkten "omstridd".
Alltså, jag blir så jävla förbannad på det här.
According to researcher Elisabeth Lloyd, that implies that female orgasms are an evolutionary accident. Like male nipples, they persist simply because there is no good reason to get rid of them.
För det första. Män kan också amma, våra bröstvårtor är inte meningslösa. Vi gör det inte särskilt ofta och har inte gjort på bra länge. Men att dom skulle vara helt meningslösa ur en evolutionär biologisk synvinkel låter väldigt knasigt.
Och att den kvinnliga orgasmen skulle vara meningslös rent evolutionärt låter också helt tokigt.
Är forskarna så korkade att dom inte kan se på sex som något annat än ett sätt att föröka sig?
Har dom inte fattat att man har sex av en väldig massa olika anledningar? Att man onanerar för att slappna och är mycket vanligt både bland män och kvinnor. Att sexuell njutning och orgasm gör att en massa kemikalier och hormoner släpps i hjärnan så man känner sig glad och avslappnad och vad man nu känner är ju bara det i sig en evolutionär förklaring till varför vi har det.
Sen tror jag också mycket på sex har en stor funktion i hur vi knyter an till varandra. Det pratas mycket om endorfiner och hormoner eller vad det är som kroppen avger när man ammar t.ex är väldigt viktiga för hur man knyter an till varandra. Och att samma kemikaler avges på olika sätt vid sex.
Rent biologiskt har vi väldigt många sexuella funktioner som har helt andra syften än att vi bara ska föröka oss. Sex är inte bara en metod för befruktning.
Som jag ser det är det ett sätt att vara nära, knyta an till varandra, att slappna av, att känna lycka och mycket annat.
Att sätta in det i ett evolutionär-biologiskt sammanhang är inte särskilt svårt.
Jag vet inte i vilken torftig låtsas-värld som dessa vetenskaps-män och -kvinnor lever i men det känns inte speciellt förtroendeingivande att en nolla som jag kan se perspektiv som dom inte ens verkar reflektera över.

Inga kommentarer: