söndag, oktober 04, 2009

En tragisk dag för Europa

I dag är en bra dag för Europa sade vårat rikskukhuvud till statsminister Fredrik Reinfeldt idag angående att Irland nu har röstat "rätt" och därmed gett klartecken till Lissabonfördraget.
Jag orkar inte ens bry mig om allt som är dåligt i fördraget längre, det övervägs nästan av det faktum att Amelia Andersdotter från Piratpartiet får en riktigt plats med rösträtt i EU-parlamentet iom det här fördraget.
Det som jag tycker är tragiskt är hur otroligt uppenbart det är vilken inställning alla politiker har till demokrati. Dom är inte representanter för oss, vi är marionetter som är representanter för dom. Dom vill en sak, även om en stor majoritet av dom som dom påstår sig representera vill något annat. Deras jobb är sen att manipulera och få folket att rösta som dom vill. Och när dom sedan gör det så är det en bra dag för Europa.
Demokrati verkar mest vara ett problem så som dom ser det. Dom har jättebra idéer för hur saker och ting ska göras men det är ju SÅ jobbigt när dom som påverkas av besluten faktiskt vill vara med och bestämma. Kan dom inte bara göra så som vi tycker är bäst? Litar dom inte på oss? Bara för att vi skattefuskar, betalar vår barnflicka med mat och husrum, inte betalar tv-avgift, lägger privata utgifter på arbetskontot, går på strippklubb för skattepengar, skickar efter vår handväska med Taxi och såna där saker så betyder det inte att vi inte tänker på ert bästa. Så sitt ni och luta er tillbaka, vi fixar det här. Allt ni behöver göra är att rösta som vi vill så blir det för det bästa. Sen avlyssnar vi er med FRA, kränker er personliga integritet med IPRED och censurerar internet med andra nya fräscha EU-lagar. Visst låter det toppen? Det är alla mysiga fördelar med kommunistisk diktatur som avslyssning, censur, skranglig rättssäkerhet och andra bra saker fast utan den där stora stygga hemska staten som bestämmer. Istället låter vi banker och börsmäklare leka med era pengar och om dom råkar förlora några miljarder gör det inte så mycket, dom får nya av oss. Att dom förlorade några miljarder ner i sina egna fickor är sånt man får räkna med. Inget fel i det. Du kan också göra det om du vill. Fast egentligen inte, vi tillåter ju inte vem som helst att hålla på med sånt där. Att det är statistiskt och vetenskapligt bevisat att en schimpans gör jobbet lika bra hör inte hit, det är genier som förtjänar att bli snorrika trots att dom gör miljardförluster. Det är survival of the fittest. Så ja, det är en bra dag för Europa att ni äntligen börjar förstå erat eget bästa och röstar som vi vill. Heja heja!

Aftonbladet, DN, SvD

4 kommentarer:

Anonym sa...

EU = Warszawa pakten, men denna gången under täckmanteln ''demokrati''

Anders Troberg sa...

Nja, det är inte klart än. Polen och Tjeckien är kvar, och åtminstone Tjeckien ser ut att vara ett tvär-nej.

Jan Bruun Andersen sa...

En fråga bara Mattias: Har vi demokrati i Sverige (och i Europa)?

Okay - 2 frågar: Har vi de politikerna vi vi har vald?

Okay, okay - 3 frågar: Har vi de politikerna vi har förtjänt?

Mattias S sa...

1. Beror på hur du definierar demokrati.

2. Ja.

3. Ja.