lördag, november 14, 2009

Fuck this shit...

Jag är fan verkligen inte alls på humör men jag kan inte låta detta vara.

Fråga: Hej Linn! Jag är en helt vanlig kille med ett stort behov av sex. Jag har en del perversa tankar, jag blir till exempel aldrig helt tillfredställd om jag inte får ”komma” i tjejens mun, helst vara dominant och sitta gränsle över hennes huvud när jag skall komma. Men jag gillar lika mycket att vara ”underlägsen”.

Jag är nu i ett förhållande sedan tre år tillbaka. I början hade vi bra sex, jag fick vara dominant. Vi hade riktigt snuskiga samtal kring ”kiss-sex” också (dock har vi aldrig gjort det).

Men nu senaste tiden får jag väldigt sällan som jag vill. Det känns som att hon gick med på det i början av förhållandet ”bara för att”.

Detta är jobbigt för mig. Jag fantiserar om andra tjejer och tittar på porr för att tillfredställa mig själv. Jag gillar den här tjejen mycket och respekterar att hon inte vill, dock blir jag rädd för att vara otrogen. Hur skall jag göra för att få bukt med detta?

”Hoppas på svar”

Linn svarar: Jag blir nyfiken när du beskriver dina sexuella preferenser i termer av ”perversa tankar”. Det perversa går ofta hand i hand med det förbjudna. Det är relativt lätt att få olika hang-ups och att inte hitta ut ur dessa labyrinter. Du har en föreställning om att du aldrig blir helt tillfredsställd om du inte får komma i tjejens mun. Den föreställningen kan du jobba med, dels genom att förstå vad den grundar sig i, men också att frigöra dig från tanken om att det är det enda sättet för dig att uppnå sexuell njutning.

Det är helt rätt, man kan aldrig tvinga en ­annan människa till att göra saker som hon/han inte önskar. Det måste man alltid respektera. Är du är rädd för att söka tillfredsställelse på annat håll, fatta hellre mod att våga göra en djupdykning i dig själv genom till exempel en insiktsbearbetande terapi. Då kommer du att göra en häftig resa där du lär känna dig själv ännu bättre och inte minst förstå varför du tänker och känner som du gör.

A men vad fan. Han ska alltså komma till roten med sina "udda" preferenser så att han ska kunna känna sig tillfreds med det normala och naturliga sexet?
Fy fan.
Exakt det här svaret hade man kunnat ge till någon som frågar efter lösningar på erektil dysfunktion eller sköra slemhinnor som omöjliggör ett penisvaginalt samlag.
Du har en föreställning om att du aldrig blir helt tillfredsställd om du inte får stoppa/ta emot kuken i fittan. Den föreställningen kan du jobba med, dels genom att förstå vad den grundar sig i, men också att frigöra dig från tanken om att det är det enda sättet för dig att uppnå sexuell njutning.
Och jag skriver "ta emot" just för att driva med den föreställningen.
Jag vet inte hur han ska lösa det hela men som jag ser det finns det tre rimliga saker att göra.
1. Han får helt enkelt stå ut med det på något sätt, antingen genom Linns metod eller på annat sätt.
2. Öppna upp förhållandet så han kan få utlopp för sina lustar med någon annan.
3. Göra slut.
Sen finns det också två andra alternativ som jag inte tycker är alls så bra men som kanske funkar för dom inblandade.
1. Hon går med på det fast hon egentligen inte vill.
2. Han är otrogen.

Med dom alternativen framför sig är det liksom bara upp till honom, och eventuellt hans flickvän, att reda ut det här och komma på vad som är viktigast för dom och sen ta itu med just det alternativet.

Sen kan jag ju också säga att jag har jävligt svårt för formuleringar som "dock blir jag rädd för att vara otrogen." Det känns som man skyller ifrån sig och inte vill ta ansvar för sina handlingar. Jag har jävligt svårt för när man på minsta sätt försöker bortförklara otrohet på något som helst sätt.

5 kommentarer:

Kin sa...

Själv blir jag så less på folks syn på vad terapi kan åstadkomma och inte.
Gång på gång på gång när folk inte kommer på nåt bra råd, så blir det "gå i terapi". Som om terapeuter kan allt, terapi kan förstå allt och lösa allt.
Bara tron att allt går att ta reda på och förstå med terapi stör mig. Så magiskt är det inte.
Att dessutom tro att allt onormalt försvinner när man förstår det och var det kommer ifrån (och ersätts då av något normalt, för det normala försvinner inte av terapi :p )...
Kan du inte skriva ett inlägg om hur terapi behandlas som nutidens högre präster som man ska bege sig till när nåt är övermäktigt och så förväntas dom göra allt bra? Och så otroligt få människor sätter sig in i vad terapi egentligen ÄR.

Mattias S sa...

Jag känner mig alldeles för oinsatt i vad Terapi faktiskt innebär och gör för att skriva ett inlägg om det.
Men du kommer med ett mycket välkommet och bra perspektiv.

Tanja Suhinina sa...

Jag vet inte vad terapi "egentligen ÄR", men jag kan intyga om att man inte kan lösa alla problem med terapi, att man inte kan finna grunden till allt genom terapi, och framför allt att inte alla problem kan lösas endast genom att man kommer på grunden =)

Karin sa...

Äh, alltså, det är väl inte så mycket mer än det som Tanja just skrev som behöver sägas. Jag tycker bara att det behöver påpekas, mycket mycket oftare än det görs. Typ varje gång nån yttrar det där "du borde gå i terapi" på för lösa grunder.

Mattias S sa...

Nä, det är kanske sant.
Men jag tyckte det fanns massa intressanta saker där, framförallt kring det där med att ersätta något som är onormalt med något som är normalt. Att det ofta är synen på vad terapi gör.