söndag, november 29, 2009

Synen på att sälja sex...

Jag läste den här bloggposten om ett fall i Australien där en prostituerad blev våldtagen av en kund när hon sade att hans tid var slut och han inte ville sluta. Istället för att avsluta eller betala mer blev han aggressiv och våldtog henne. Jag tycker det är ett intressant fall som säger rätt mycket om samhällets inställning till sexsäljare.
He admitted he pinned her down, he admitted he covered her mouth, he admitted that he put his penis inside her with no condom … and a jury of ordinary citizens acquitted him anyway. I can’t see any way that happens unless they simply decided that they are so biased against sex workers that they think sex workers deserve to be raped when doing their job.
Det påminner mig om det svenska fallet där mannen erkända att tjejen sagt nej och att han hade varit tvungen att bända isär hennes ben för att kunna komma åt och stoppa kuken i fittan. Men ändå friades han.
När inte ens ett erkännande av förövaren räcker för att fälla så är det något som är allvarligt fel. Inte i lagarna men i vår kultur, vår syn på sex, könsroller och prostitution.

Inga kommentarer: