måndag, december 21, 2009

Barn söker efter porr på internet...

I en artikel läser jag om att sex och porr är vanliga saker som barn söker på. Jag är inte förvånad och bryr mig inte så mycket om. Men jag tycker hur artikeln är skriven säger en hel del.
In a somewhat worrying piece of news, security firm Symantec has released the top search terms by kids in 2009. Topping the lists: “YouTube”, “Google”, “Facebook”, “sex” and “porn”.
Worrying? Vad är man orolig för? Det framgår inte öht, det bara förutsätts.
And while Symantec is almost certainly hoping to sell more software as a result, it’s also a timely reminder that kids are growing up fast these days.
These days? Jag är inte lastgammal precis men jag känner mig ändå helt en generation eller två äldre än dagens barn och jag ser ingen skillnad här mot när jag var liten. Klart man är nyfiken på sex och porr när det är en så otroligt stor del av samhället som man hela tiden får se glimtar av men nästan aldrig mer än så. Då försöker man ta reda på det själv.
Det jag tar till mig av det här handlar just om det, att det kanske är dags att inse att det är löjligt att hålla sex hemligt så att dom behöver vända sig till Google istället för föräldrar och skola?

Inga kommentarer: