onsdag, december 23, 2009

Sex, porr och feminister...

Skrivs en hel del mer eller mindre intressanta saker om sex lite här och var just nu men jag känner mig inte direkt inspirerad att plocka upp alla dom trådar jag ser just nu.
Men Gustav Almestad på Pillow Talk pratar om "bättre sex" på ett sätt jag känner att jag vill bemöta. Just grejen med att vara "bra i sängen" och sånt där har jag väldigt svårt för och håller med Gustav i hans kritik men jag tolkade inte riktigt F!s budskap kring "bättre sex" på det sättet och efter Gudrun Schymans svar tycker jag det ännu tydligare. Gustav skriver:
Problemet är bara det enkla att formuleringen "feminister har bättre sex" implicerar att det finns ett Bättre Sex. Bättre sex än vilket då? Än vem då?
Bra sex handlar om att man själv är nöjd med sitt sexliv. Och bättre sex innebär att man är mer nöjd med sitt sexliv än det man jämförs med. I det här fallet feminister mot icke-feminister. Uttalandet och hela kampanjen kan problematiseras på många sätt men det är bara att prata om "bättre sex" jag är intresserad av här. För när det pratas om "bättre sex" tolkas det ofta som att man har mer avancerat sex, oftare, längre och med fler orgasmer. Och det är också så jag upplever att Gustav har tolkat F!s uttalande om bättre sex. Men jag tänker det mer som att "bättre sex" innebär att man helt enkelt inte låser in sig i vad som förväntas utan att man har sex på sina egna villkor och sina egna sätt. Har man sex man tycker om så har man bättre sex än någon som har sex som dom inte tycker om.
För Gustav håller nog egentligen med om att det finns ett Bättre Sex. Nämligen det sex man tycker om. Det är bättre än det sex man inte tycker om. Och har man sex man tycker om så har man bättre sex än dom som har sex dom inte tycker om.
Sen har jag också en hel del tankar om tekniska skickligheter som Tanja också pratade lite om, jag ville prata lite om hur vissa tekniker som uppskattas av vissa inte gillas alls av andra, hur lyhördhet är något som är ganska bra att ha men vissa gillar ju om man inte har det utan mer bara tar för sig. Men då är det ju bra att ha lyhördhet på så sätt att man uppfattar om personen vill det eller inte. Sen handlar ju bra sex iaf för mig om så mycket mer än tekniska skickligheter, även om det kan bidra. Det kanske kommer en post om det här och mycket annat lite senare framöver, men den närmsta tiden är det främst julmat som gäller.

2 kommentarer:

Grovt Initiativ sa...

Jag vet ju att Fi inte menar det på det där sättet, men att formuleringen ändå gör att tankarna går till exempelvis mer avancerat och häftigt - eller "jämställt och repsektfullt" i PK-genren.

Framför allt är det hopplöst att göra såna här jämförelser alls. Jag ser det bara som att man kan ha bra och värt sex eller inte. Alla variationer därefter är baserade på olika saker olika tillfällen.

Anonym sa...

Fotzen Cams

Amateur Fotzen Cam

Nackte Amateure