torsdag, januari 06, 2011

Jag tar den i tvåan, djupt och länge...

Mitt förra inlägg om analsex startade en ganska stor diskussion, kul tycker jag men samtidigt blir jag lite trött på hur felriktad diskussionen känns.
Stor del av det har jag dock bara mig själv att skylla, jag skriver ofta ganska osammanhängande och emotionellt här på bloggen, "stream of consciousness" tror jag gör kan kallas.
Det funkar väldigt bra för mig själv att avreagera mig på och det funkar bra för personer som förstår hur jag tänker eller känner mig.
Men när personer med vitt skilda referensramar läser det jag skriver helt utan att känna till mer om mig så blir det lätt fel.
Det gör oftast inte så mycket då jag mest bara använder den här bloggen för att skriva av mig men i det här fallet tycker jag det blir bra med lite utvecklingar, förklaringar och mer strukturerat resonerande.

Låt oss börja med att beta av frågor och missuppfattningar bland kommentarerna.
BitterFeminist sa... "eller bara känner dig sugen på att göra honom lite extra glad så kanske det blir av."

Vadå, hon ska ställa upp för att göra honom glad? Jag undrar här, skulle detsamma gälla om en tjej sa att hon ville penetrera sin pojkvän i rumpan med en dildo, att om det gör henne glad så då kanske det blir av? Skulle det gälla då att killen gör det för tjejens skull?
 1. Observera att jag inte alls säger ställa upp, jag säger göra.
  För mig är det väldigt stor skillnad på att göra något och att ställa upp på något.
  Om hon har lust att göra honom glad på det viset, kan hon göra honom glad på det viset.
 2. Ja, exakt samma sak gäller om en tjej vill penetrera sin kille.
  Vill han göra sin tjej glad på det viset, kan han göra henne glad på det viset.
 3. Det enda som gäller är att saker och ting någon av de inblandade inte vill göra låter man bli att göra.
Anledningen till att jag tar upp att hon eventuellt ska ha analsex med sin kille trots att hon inte verkar ett dugg intresserad av det är för att jag inte tycker det är något fel i att göra saker som man inte tycker om för att göra en annan person glad.
Om det handlar om att sitta i soffan och titta på tv man inte gillar, gå på någon fest man är osugen på, bli analt penetrerad sexuellt eller vad som helst så kan det vara väldigt fint och härligt att se och känna glädjen hos personen man gör det med.
Jag tycker ofta det blir dogmatiskt hur man absolut inte ska göra något man inte tycker om när det kommer till just sex men där det kan anses som något positivt vid andra tillfällen.
Jag tycker och menar på att det kan vara något positivt vid alla tillfällen.
Men samtidigt är det verkligen absolut inte alls något som nödvändigtvis är positivt. Att ställa upp, offra sig eller så för att på något sätt som kanske inte känns bra för att göra en annan person nöjd låter i mina öron jävligt illa. Vare sig det handlar om att få en kuk i röven eller gå på tråkig fest.
Eftersom personer är så här individer som är väldigt olika är det omöjligt att ge generella råd utan att man förminskar minoriteter och förstärker begränsande normer.
Mitt svar var ett försök att undvika det.
Genom att säga att det är helt okej att göra saker man inte tycker om samtidigt som jag starkt säger att man absolut inte behöver eller ska göra saker man inte vill försökte jag ge henne det svar jag tror passar henne bäst samtidigt som jag håller det öppet för andra alternativ både för henne och för andra läsare som är i en liknande situation.

BitterFeminist fortsätter:
Tråkigt också hur ni gärna verkar förminska att det vanligaste sättet en tjej får orgasm på är genom klitorisstimulans.
Det verkar vara oerhört viktig att hela tiden poängtera att det är penetrering som gäller. Det finns så ofta ett "men" i meningar som handlar om just tjejers sexliv - som ofta återgår till att tjejen förväntas ställs upp på att bli penetrerad på ett eller annat sätt.
På vilket sätt har jag förminskat klitorisstimulans?
Var har jag poängterat att det är penetrering som gäller?
Var har jag sagt någonting om att tjejen ska ställa upp på att bli penetrerad?
Jag vet inte ens vad jag ska skriva, jag är helt paff. Jag sitter och tänker på hur mitt sexliv ser och har sett ut och försöker applicera det du skriver om mig på det och det inte riktigt ihop kan man säga. Vissa personer som haft sex med mig fick sig iaf ett gott skratt. :)
Jag tyckte ingenting angående dom sakerna var särskilt relevant i frågan som ställdes så därför tog jag inte upp det.
BitterFeminist argumenterar verkligen inte emot mig öht utan hon argumenterar emot sina egna trångsynta fördomar.
Om vi ska ha en konstruktiv diskussion så krävs det att vi faktiskt lyssnar på varandra och argumenterar emot vad den andra säger.
Att argumentera emot vad man har fördomar om att den andra tycker är totalt meningslöst. Det enda ens argument leder fram till är att bevisa hur trångsynt och fördomsfull man är.
Och att argumentera för att vara trångsynt och fördomsfull lyckas BitterFeminist helt utmärkt med här.
Vilket dock kan vara förståeligt om man t.ex. som Tanja går och läser om analsex på flashback eller som jag helt enkelt sitter på ett tåg med förfestande fulla "coola killar" som ska på finlandkryssning och roar sig med att låta som tyska porrfilmer.
Men om den feministiska och sexuella debatten ska komma vidare krävs det att vi faktiskt börjar lyssna på andra röster, att som BitterFeminist komma och säga att någon som jag är penetrationsfokuserad visar inte på någon som helst intresse av en faktisk diskussion.
Men med tanke på samhällsklimatet och de könsnormer som dominerar så är det som sagt förståeligt.
Men om vi ska komma ifrån de könsnormerna så måste man sluta legitimera dom.

Som BitterFeminist gör när hon fortsätter:
Och hur en än vänder och vrider på det där så är det penishuvudet som får den mesta av stimulansen vid vaginal- oral- och anal penetrering.
Hur mäter man stimulans?
Alltså, den här typen av trångsynt syn på sexuell stimulans är helt värdelös och legitimerar och förstärker de könsnormer som finns. Det legitimerar "den manliga penetrationshetsen".
Det förminskar och osynliggör också den njutning många kvinnor känner vid vaginal, oral och anal penetrering.
Det du säger stämmer liksom inte. Det finns också många olika sätt att penetrera på och beroende på vilken teknik man använder så får olika kroppsliga delar olika mycket stimulans.
Dessutom kan sex med penispentration handla om så mycket mer än bara den fysiska känslan av just penis och vad det nu är som penetreras.
Så nej, om man börjar vrida och vända på det så är det jäääävligt svårt att avgöra vad som får mest stimulans. Framförallt med något så svårdefinierat och okvantifierbart som just "stimulans".
Om en låter bli att vrida och vända på det och har en extremt trångsynt och snäv syn på sex så får penishuvudet mest stimulans vid vaginal, oral och anal penetrering.

BitterFeminist fortsätter:
Ja G-Punkten, jag vet, men det är inte samma sak som att stimulera klitoris. Det är långt ifrån lika många tjejer som får orgasm då.
Jag förstår inte denna besatthet av hur många som tycker si eller så, det handlar väll om individer och vad dom tycker bäst om?
Och allt handlar inte om orgasmer eller punkter.
För det första finns det många kvinnor som kan få orgasm av lite vad som helst, orgasmer är ingenting som nödvändigtvis triggas av magiska punkter som klitoris eller G-punkten. Orgasmer kan handla om så mycket mer.
För det andra handlar sex och njutning för många om så jävla mycket mer än bara orgasmer.
För det tredje, om alla kvinnor bara börjar ha klitorisfokuserat sex så kommer ju inga kvinnor att få orgasm på något annat sätt och då blir det ett självuppfyllande påstående.
Varför verkar du vilja att kvinnor inte ska upptäcka andra sätt att njuta och få orgasm på?
Vill man inte behöver man inte.
Det gäller allt.
Vare sig det handlar om att prova på någon maträtt man inte är sugen på, sex med kuk i fitta, sex med kiss och bajs, gå och dansa, bungyjumping eller vad fan som helst.
Vill man prova på olika saker så gör det, vill man inte så låt bli.
Vare sig man vill eller inte vill prova på så ska man mötas med respekt, man ska slippa tjat och press. Det tycker jag är en rättighet. Att ta beslut över sig själv utan att pressas av personer runt omkring.

BiffterFeminist fortsätter:
Sen måste jag säga att även från så många som ser sig som positiva och medvetna gällande sex och könsnormer så återfinns samma gamla normativa tankegångar. Som att det verkar vara så viktigt detta med att upprätthålla penetrerings-normen.
Vad är det jag har gjort som du tolkat som att jag upprätthåller penetreringsnormen?
Jag önskar att drrling.com var färdig så jag kunde länkat till den sexguide som ligger där och frågat utifrån det hur mycket jag upprätthåller penetreringsnormen för att visa vilket helt idiotiskt påstående det är. Men det dröjer nog ett par månader till innan det är klart.
Jag har här inte gjort någonting för att upprätthålla penetreringsnormen. Det har däremot BitterFeminist gjort, genom att hen argumenterar utifrån att allt som inte aktivt tar avstånd ifrån penetreringsnormen utgår ifrån penetreringsnormen upprätthåller hen den. BitterFeminist förstärker normen genom att hen låter sina fördomar som är byggda på den vara sin utgångspunkt för hur hen argumenterar istället för att faktiskt argumentera utifrån det personer faktiskt säger.
Liksom, tribbing >>>>>>>>> penisvaginaltpenetrationssamlag.
Jag tycker liksom inte avståndstagande från penetrationsnormen och visande på alternativ till den är någonting som ska tas upp i svar på allting och det är framförallt ingenting jag känner att jag ska göra. Jag tar upp dom sakerna i dom sammanhang där jag tycker det känns konstruktivt.
Här handlade från om Camilla och huruvida hon skulle ha penispenetrativt analsex med sin pojkvän eller inte och jag gav det svar jag tyckte var bäst kring den informationen jag fick.

BitterFeminist fortsätter:
Det märks också hur könat det blir i sådana här debatt, vem som förväntas ställa upp och ta emot, förväntas åsidosätta att få orgasmer för "det är inte så viktigt, det är inte hela världen" - tjejer. Jag ser extremt sällan personer resonera såhär när det gäller killar, inte hör jag ens i närheten så många säga till killar att jag men orgasm är inte hela världen, ta det lugnt för du kan njuta av sex utan orgasmer. Men tjejer får höra det däremot.
Ja, det är ju samma sak här. Saker och ting är inte riktade mot mig egentligen utan mot andra.
Och då känns det inte som jag har så mycket att säga.

BitterFeminist avsluter sin första kommentar:
Och innan någon säger något, ja det går att njuta av sex utan orgasmer, det jag reagerar på är vilka som mycket oftare får höra sådant här, även från personer som ser sig som så medvetna om normer kring sex och könsnormer.
Jag förstår den reaktion, det jag inte förstår är varför en reagerar på det viset av det jag skrev. Eller, det förstår jag ju. Det är enkelt att reagera mot vad man tror att en person säger och står för istället för att faktiskt bara bemöta det som faktiskt sägs, jag gör det själv titt som tätt.
Från personer som jag anser vara medvetna kring sex och könsnormer hör jag dock aldrig sådant.

NoBoyToy kommenterar också:
Jag måste säga att det är tydligt att du inte har läst min blogg och källhänvisningarna så noga. Jag uttrycker inga egna åsikter i min blogg när det kommer till siffror. Det finns goda källhänvisningar. Vilket leder mig till frågan: var är dina? Du säger att miljoner kvinnor kan få orgasm av anal penetration. Jag önskar ta del av dessa studier du har hittat. Samt allt annat du påstår i ditt inlägg om analsex och orgasm. Jag har nämligen inte sett några studier alls som styrker det du säger.
 1. Det är helt sant att jag inte läste dom andra delarna så noga och letade inte direkt efter källhänvisning. Jag borde kanske uttryckt det bättre. Jag påstod inte att siffrorna vad påhittade utan nämnde bara att jag inte hittade källhänvisning som anledning till varför jag inte postade dom eftersom jag egentligen tycker att det är viktigt att alltid ha med källhänvisningar när man publicerar olika siffror och statistik. Lösryckta ur sitt sammanhang säger statistik och siffror nämligen lite vad man vill att de ska säga.
  Det var lite fel av mig att inte uttrycka det bättre, min kommentar om att jag inte hittade källhänvisning blev ett slags ifrågasättande och nedvärderande av siffrorna, det var inte min mening men så blev resultatet. Jag ber om ursäkt för det, både till mina läsare och till NoBoyToy.
  Men då min kritik inte alls handlade om siffrorna i sig utan om totalt idiotisk användning av dom kändes det inte så himla viktigt att ta med källan just då.
 2. Jag säger att miljoner kvinnor kan få orgasm av enbart anal penetration baserat på dom siffrorna NoBoyToy presenterade. Enkel matematik.
 3. Utöver det är det mesta jag påstår om analsex baserat på personliga erfarenheter och personligt utbyte av erfarenheter med vänner och bekanta. Sen har jag också fått en hel del information från bloggar, internetforum, föreläsningar, litteratur, artiklar om forskningsrapporter och lite allt möjligt. Men jag utgår ganska lite ifrån det då jag inte känner att jag har samma förståelse och insikt i det som jag har av de mer personliga erfarenheter jag har.
 4. Jag vet faktiskt inte vad det är för påståenden jag har sagt kring analsex som ifrågasätts, NoBoyToy, kan du skriva lite mer specifika frågor kring vad jag påstår om analsex så ska jag försöka hitta bra svar åt dig.
susanna55 fortsätter diskussionen i kommenteringsfälter:
Först och främst vill jag säga TACK till dig Mattias! Ditt svar till brevskriverskan i Ab motsvarade precis det jag framförde i mina kommentarer i Ab, mycket bra svar!
Kul att du gillade det! :)
Vad det gäller min blogg så ironiserar jag med humor som grund, men det är du inte tillräckligt smart för att förstå, tyvärr. Förslaget att använda en toarulle eller sätta på kompisen skrevs i den andan, det känner mina läsare till. Det står f.ö. i min presentation hur jag använder bloggen, för den som är läskunnig :-D.
Jo, jag hade faktiskt läst och insett det.
Att jag tycker det var tråkigt och dåligt svar handlar inte om att jag inte förstod att det var ett försök till humor.
Lite kul att jag ungefär samtidigt som jag svarade på det här såg det här i min twitterfeed, från Sleepless och Linus Fremin:

by sleepless_twitt
finns inget som stör mig mer än skribenter som säger att de är missförstådda så fort någon inte håller med dem. hoppa av hästarna för fan.
Vilket kanske inte är helt sömlöst perfekt men ändå väldigt passande. Det var inte så att jag inte förstod att du försökte vara rolig utan det var så att jag tyckte det var dåligt och inte förstod var i det roliga låg. Att jag tycker jämförelsen mellan en anal och en toapappersrulle är helt idiotisk vare sig det är gjort som ett skämt eller inte.
Du var inte missförstådd, jag tyckte det du skrev var dåligt.

susanna55 fortsätter:
Så har vi då lilla Tanja Suhinen! En kvinna som tydligen inte har någon klitoris?? Ja, eftersom hon inte känner till dess uppgift menar jag! För allas kännedom: Klitoris har både en inre och yttre del, inte bara den lilla toppen som syns. Dess nervtrådar sprider ut sig som en fjärils vingar upp mot venusberget och ut på insidan av låren. Kanske därför det är så upphetsande för kvinnor med smekningar där.
Känner till dess uppgift? Vad har klitoris för uppgift?
Det kanske bara var en olycklig formulering från hennes sida, men att komma och prata om vad klitoris har för uppgift på det sättet väcker stark agg hos mig.
Susanna verkar liksom tro att klitoris har som helt egen uppgift att ge sexuell njutning åt kvinnan.
Det är en extremt trångsynt och dum inställning, de flesta kvinnor får mycket sexuell stimulans och njutning av klitorisstimulans men det finns många andra saker också.
Hur klitorisnervtrådar och andra saker samverkar är väldigt mycket mer mångfacetterat än så där enkelt.
Att det är skönt och upphetsande att smekas på innanlåren kan liksom lika gärna ha att göra med att det är relativt tunn och känslig hud där. Det finns otroligt mycket annat än nervtrådar från klitoris som är sköna och upphetsande.
Den här klitorisnormen är nästan lika idiotisk och trångsynt som penetrationsnormen.
Och kanske, kanske den även når till anus på somliga, eftersom så många uppskattar beröring i det området.
Men herregud. Det finns otroligt mycket nervändar runt och i analen. Allting behöver inte härledas till klitoris eller någon annan magisk punkt. Den synen på sex och sexuell njutning gör mig helt galen och det är precis samma tankesätt som ligger bakom penetrationsnormen.
Att vissa saker är biologsikt sköna om man gör på visst sätt och andra är liksom värda mindre.
Nacke, armveck, ryggslut, klitoris, anal, mun, stortå eller vad som helst har massor med nervtrådar som kan ge sexuell njutning rent biologiskt.
RFSU skriver t.ex:
Orgasmen är en mycket spännande företeelse. Den sker faktiskt i vår hjärna. Där finns orgasmcentrat och beröring på kroppen kan hjälpa att få orgasm genom att nerverna registerar beröring och dessa impulser skickas till hjärnan. Ofta handlar det om beröring på könsorganen, men det kan också räcka med beröring på andra ställen på kroppen, det vill säga fysisk beröring. Med tankens kraft och hjärnans förmåga är vi människor dessutom förmögna att uppleva orgasm genom tankar och fantasier. Även detta kräver en hel del övning, men det går att komma dit.

Orgasmcentrat hos kvinnor, så väl som män, sitter i hjärnan! Inte i klitoris.
Och känsliga nervtrådar kommer från många olika ställen, inte bara ifrån klitoris.

susanna55 avslutar:
I övrigt tycker jag att panelen svarade mycket bra, med undantag för Malena Ivarson. Att testa på killen först var ett utmärkt förslag av Ylva Franzen, man ska alltid testa på sig själv först, innan man vill kräva samma sak av någon annan. Got it? God fortsättning!
Att du tycker ett svar som talar om för någon annan vad syftet med deras sexliv är visar inte bara på en extremt unken sexsyn utan på individualitet och självbestämande öht.
Fy fan.
Att det är ett utmärkt förslag att be någon testa på sig själv först på det viset orkar jag inte ens argumentera emot egentligen men gör det ändå.
Som jag skrev i kommentarerna, det är alltid fel att vilja kräva någonting av någon annan. Oavsett om man testat på sig själv eller inte.
Bara för att jag testar på mig själv så säger min upplevelse ingenting om hur någon annan kommer uppleva och känna om jag gör samma sak på den personen.
Och det är just förstärkningen av det normtänket som jag irriterar ihjäl mig på hos sånna som Susanna55, vare sig dom pratar om klitoris betydelse, analsex, prova på sig själv eller massa andra saker så verkar dom helt låsta vid att det på något sätt är gemensamt. Usch!

Tanja har ju bra inlägg kring det där med orgasm och klitoris.
Tanjas orgasmförmåga är kanske inte direkt norm men hon är inte heller ett sällsynt extremfall.

Alex kom med en bra kommentar: (Tanja hade också iofs men henne orkar jag inte citera och länka hela tiden)
Helt rätt Mattias, bara för att jag hoppar från andra våningen kan jag omöjligen kräva att min partner eller kompis ska göra det.
Samma princip.

En barnslig princip det här med "om du gör det först så gör jag sen, det även om jag egentligen inte vill", hur kan man ens rekommendera det?

Vill man inte så vill man inte och jag tycker det är löjligt att smutskasta hela fenomenet analsex som att det vore ett brott. Låt folk ha sex som dom vill om båda är med på noterna, de som klagar tillför ju inte diskussionen något.

Det enda man kan klaga på är de personer som trycker på sin partner att de ska ha analsex mot sin vilja, men det är ju inte analsexet i sig som är problemet då. Utan själva principen att man är påtryckande, vare sig det handlar om analsex eller ha en parmiddag man inte vill gå på.

Ingen gillar en hetsare.
Inte så mycket mer att säga på det.

NoBoyToy med kommentar nummer två:
Mattias: du skriver först att "massor av kvinnor får orgasm vid anal penetration".
Därefter fortsätter du med att "flera miljoner kvinnor kan få orgasm av enbart anal penetration"
Ska jag då, med ditt svar till mig, tolka det som att du skrev dessa två meningar i syfte att överdriva och skoja? För att påvisa att du anser att de siffror jag angav är "överdrivna"?
Nej, jag skrev dessa två meningar med syfte att:
 1. upplysa dig om en verklighet du inte verkar känna till att
 2. lära dig tolka de siffror du använder på ett mer korrekt sätt
 3. driva med dig (omoget och inte ett dugg konstruktivt, jag vet)
Det innebär ju då att du inte på fullaste allvar tror att massor av kvinnor får orgasm analt? Inte flera miljoner heller?
Men så är det inte, jag tror på fullaste allvar att massor med kvinnor får orgasm analt.
För övrigt undrar jag ju hur du så lättvindigt kan bortse från studier och forskning? Förkastar du alla studier och all forskning med att den är felaktig och missvisande?
Vad för studier är det jag har förkastat? Vad är det för studier och forskning jag bortser ifrån?
Jag tar som jag skrev tidigare i det här inlägger mer än gärna emot frågor kring saker jag påstår om analsex så att jag kan få en chans att svara på dom utifrån ett personligt perspektiv iaf.
"Endast 1 procent av kvinnor kan få orgasm av enbart anal stimulans."
Och jag kan påstå:
"Miljontals kvinnor har lyckats få orgasm av enbart anal stimulans."
baserat på exakt samma underlag.

Skillnaden mellan våra två påståenden är att JAG har underlag för mitt påstående. Jag inväntar därför DITT underlag på att massor, eller kanske till och med miljoner kvinnor får orgasm av enbart anal penetration. Har du inga sådana så är ditt påstående ren lögn, taget helt ur luften.

Medan mitt påstående bygger på studier där folk själva har berättat om sina sexliv.

Det räcker inte att Mattias PÅSTÅR saker.
Ok, du finner jag inte ens NoBoyToy roande längre, detta är helt enkelt bara irriterande korkat.
Jag använder NoBoyToys källor och lite låg överslagsräkning som underlag till mitt påstående.
6 miljarder människor på jorden, 3 miljarder kvinnor, 1 miljard kvinnor som är sexuellt aktiva, 1% som lyckats få orgasm av enbart anal penetration är 10 miljoner och sen tar vi och rundar ner det till hälften för att verkligen vara på den säkra sidan och så har vi 5 miljoner kvinnor som fått anal orgasm enbart genom anal penetration enligt NoBoyToys egna siffror.
Notera också att jag skriver fått, inte kan. Vad man menar med "kan" är väldigt otydligt och forskningen hon hänvisar till handlar inte om det utan ifall man fått det eller inte.
Jag hoppas det äntligen går fram.

Därför vill jag se dina studier (eftersom du anser att de jag angivit är felaktiga och missvisande) på att:

1.Massor/majoriteten/flera miljoner (?) kvinnor får orgasm av anal penetration utan klitorisstimulans.

2.Massor/majoriteten kvinnor kan få orgasm av vaginal penetration utan klitorisstimulans.

3.Massor/majoriteten kvinnor njuter av anal penetration.

4.Kvinnors lustcentra och väg till orgasm sitter INTE i klitoris.
Haha, massor blir likställt med majoriteten?
"Folkmassa samlades på pekingtorget" fick genast en helt annan mental bild...
Jag sade aldrig någonting om majoriteten, jag sade massor. Miljontals människor är värda att nämnas som många även om dom är i kraftig minoritet. Men vi bortser från det och går vidare
 1. Jag har redan förklarat hur 1% är samma sak som flera miljoner
 2. Om 1% är lika med flera miljoner är 20% lika med väldigt många fler miljoner
 3. Direkta och indirekta personliga erfarenheter kring analsex säger mig att det är betydligt fler som njuter av analsex än som får orgasm av det utan kombination med t.ex. klitorisstimulans
  Det gäller även alla andra områden på hela kroppen, vilket område man än tar så är det betydligt fler som njuter av att bli stimulerad där än det är som får orgasm av att stimuleras där.
 4. Det sitter i hjärnan enligt alla vettiga ställen jag läst. T.ex. RFSU.
Sen undrar jag också hur många män resp kvinnor som lämnar det gemensamma sexet utan att få orgasm? Jag utgår från att du har siffror även på detta? Och jag är även intresserad av att veta hur viktigt resp kön anser att utlösning/orgasm är vid sex.
Vad får NoBoyToy att tro att jag har siffror på det? Har jag gett intryck av det?
Det enda sifferbaserade jag har argumenterat utifrån är de siffrorna som jag tog ifrån NoBoyToy själv. Jag hatar sifferbaserad argumentation kring sex. Siffrorna säger så jävla lite.
Jag har ingen aning om de här sakerna, jag tycker det är så jävla ointressant med rak och hård statistik när det kommer till sex. Det säger ingenting om sex på det vis som jag är intresserad av det.
Vet inte om du vill göra gällande att många män lämnar sex utan att få utlösning? Eller om du vill göra gällande att män inte tycker att det är viktigt? Jag har nämligen studier som visar helt något helt annat.
Ja, många män har sex utan utlösning.
Jag vill göra gällande att "män" inte tycker någonting. Det finns normer och det finns en majoritet av män som tycker en viss sak i den frågan. Och jag är nog egentligen relativt överens med NoBoyToy om hur dom ser ut men det är ju det där med att se allting annat också.
Inväntar dina länkar med spänning.
Jag har egentligen bara två källor att bjuda på då det bara är två saker jag sagt som jag egentligen behöver källhänvisning till.
Källa till mitt påstående om miljontals med kvinnor som får orgasm an enbart anal penetration.
Källa till mitt påstående om att lustcentrat inte sitter i klitoris. Klicka på Kan tjejer få orgasm via analsex?

BitterFeminist är tillbaka:
Jadu, ska vi börja tittar på hur många män som kan få orgasm av enbart analpenetrering (runt någon miljard?) och stimulans och sedan kolla på vilka det är som framförallt får höra hur mycket dom kan/borde njuta av analsex, hur dom kan få orgasm av det, hur som kanske borde ställa upp för att göra deras partners glada, ja då är det tjejer.
Jävla konstigt det där egentligen. Varför är fokusen så mycket på tjejer och inte killar då?
Menas ta emot analt eller stoppa in kuken i en anal?
Jag läser ta emot analt.
I vilket fall som helst.
Här kan jag mest bara stämma in.
Och jag vill lägga till att med analsex så menas anal penetration.
Att kvinnor ska njuta av eller tycka om att bli penetrerade är en stark norm som det hela tiden utgås ifrån.
Det är dumt.

NoBoyToy fortsätter sina dumheter: (förlåt, men jag har tröttnat och helt tappat respekten vid det här laget)
Att endast 1% kvinnor UPPGER att dom kan få orgasm av enbart anal penetration ligger inom felmarginalen för studien.
Men snälla nån, om man ska komma och bortförklara sina egna siffror med att det kanske bara är felmarginal så känns det liksom helt jävla meningslöst att använda sig av siffror öht.

Män har prostata i analen som kan framkalla utlösning vid penetrering. Det har inte kvinnor.
Om man ska stimulera en mans prostata så handlar det om väldigt många andra saker än att bara penetrera analen.
Och nu påstår du att alla män kan få utlösning av prostatastimulans, vad har du för källa på det?
Har du någon studie/forskning som visar VAD det skulle vara som skulle kunna framkalla orgasm för kvinnor som penetreras analt?
Inte till hands, nej och när en till och med viftar bort sina egna siffror blir jag inte direkt sugen på att sitta och leta upp.
Men om man vill ta mig på orden så är detta några anledningar till orgasm vid anal penetration:
 1. Då lustcentrat sitter i hjärnan kan liksom vilken fysisk beröring som helst trigga orgasmer
 2. Det är helt fullt med känsliga nervtrådar vid analen
 3. Enligt vissa så går det nervtrådar från klitoris bak mot analen
 4. G-punkten kan stimuleras "bakifrån" vid anal penetration
De flesta studier är enade på vissa punkter.

Majoriteten av kvinnor får orgasm via klitoris. Det är också så kvinnor får orgasm vid onani. Dom stimulerar klitoris. 0% stimulerar analen för att få orgasm vid onani.
Att majoriteten av kvinnor får orgasm via klitoris bestrider jag inte.

Hur kommer det sig att kvinnor vid onani får fler orgasmer och att majoriteten bara stimulerar klitoris?
För att visa på vilka korkade tankehopp som görs.
Hur kommer det sig att kvinnor ändå väljer att ha penisvaginalt samlag med män öht?
Det måste betyda att det är skönare med en kuk i fittan än klitorisorgasm.
Nej, det är ett idiotiskt tankehopp.
Det finns normer kring både onani och sex.

Jag bestrider inte att klitoris hos de flesta kvinnor är det lättaste och bästa sättet att få orgasm på.
Jag kritiserar idioter som osynliggör och viftar bort andra sätt att få orgasm på.
Jag kritiserar idioter som argumenterar utifrån ett normstärkande perspektiv som förminskar andra praktiker, vare sig det perspektivet är penetrationsnormen eller klitorisnormen.
När kvinnor har sex med män så "ändras" helt plötsligt detta sätt att få orgasm? Det blir helt plötsligt fokus på penetrering i vagina och anus. Hur kommer det sig? Varför skulle då inte fler kvinnor onanera genom att penetrera sig själva i anus och vagina? Om det nu var så kvinnor verkligen fick orgasm?
"Verkligen fick orgasm".
MEN HERREGUD! Där rann bägaren över...
Kvinnor får VERKLIGEN orgasm på en jävla massa olika sätt, OH SAVE ME, TANJA!
Vad tror du själv?
Jag tror att klitoris är det enklaste sättet för dom flesta kvinnor att få orgasm på.
Jag tror att normerna kring det penisvaginalapenetrationssamlaget är dåligt och gör att många har ett sämre sexliv än de vill ha.
Jag tror att många onanerar genom att stimulera klitoris för att det är det enda sättet de lyckats få orgasm på.
Däremot är det inte alls så fantastiskt ovanligt med både vaginal och anal penetration när kvinnor onanerar.
Jag tror att förminskande och osynliggörande av sexuella praktiker som är i minoritet skapar destruktiva och begränsande normer.
Jag tror att NoBoyToy är väldigt tryngsånt.
Jag tror massa andra saker.

Per skriver ett långt inlägg:
Noboytoy (mfl): Okej. Det enda jag har gjort här är att visa hur man kommer från påståendet att endast 1% av alla kvinnor kan få anala orgasmer till att flera miljoner kvinnor kan det genom att använda samma siffror. 1% av världens kvinnor är ungefär 30 miljoner personer, alltså flera miljoner.

Jag har inte sagt ett skvatt om kvinnlig, eller för den delen manlig, anatomi. Jag har heller inte uttryckt några åsikter om hur man bör ha sex, varken män eller kvinnor, varken ensamma, i par eller i grupp eller på något annat tänktbart sätt.

Vänligen tillskriv mig inte åsikter ni inte har minsta möjlighet i världen att veta om jag hyser.

Jag betvivlar inte en sekund att de flesta kvinnor enklast/bäst orgasmer via klitoris. Det är åtminstone den idag rådande medicinska förklaringen. Att man inte har någon modell för hur andra typer av kvinnliga orgasmer (t.ex. g-punkt, anala) betyder inte att de inte finns, utan bara att vi idag inte vet hur det går till fysiologiskt. Det är bara något år sedan som s.k. fontänorgasmer ansågs vara en myt bland sexologer. Vilket ju kan kännas lite orättvist mot de som har sådana. Ett gott råd: Tro inte att medicinen alltid är din vän, även medicinare har agendor, och de är oftare konservativa än feminister.

Men. Det viktigaste med sex är väl ändå kommunikation, att man håller koll på att den/de andra inblandade i akten är med på noterna och också har det bra. Att sen en viss typ av aktivitet inte alltid/sällan/aldrig leder till orgasm för den ena parten är väl ändå inget argument mot just den aktiviteten. Det är svårt att få orgasm även i händer och mun, men att från det gå till att oralsex och handstimulering bör utmönstras från den sexuella reportoaren blir helt absurt. Det kan vara kul/trevligt/upphetsande ändå. Liksom analsex. Jag har själv aldrig fått anal orgasm, men det hindrar inte att jag tycker att det kan vara trevligt med anal stimulering ibland. Min (kvinnliga) partner har förstås heller aldrig fått orgasm av att stimulera mig analt, men hon verkar tycka att det är kul ändå.

And by the way, det finns ingen direkt koppling mellan utlösning och manlig orgasm. Det går alldeles utmärkt att få orgasm utan utlösning och långt ifrån alla utlösningar är tyvärr kopplade till en orgasm.
Ja, det var det.
Har ni fler frågor eller tankar kring anal så dela gärna med er.
Men, jag skiter fullständigt i kvantitativa studier, siffror är till för att tala om för andra vad som är rätt och fel.
Inte för att skilda verkligheten.

Miniupdate: Ni som klagar på penetrationsnormen samtidigt som ni klagar på analsex tänker ni aldrig på att när ni hela tiden likställer analsex med anal penetration förstärker och legitimerar penetrationsnormen?

14 kommentarer:

Tanja Suhinina sa...

Men alltså, Mattias! Har du tänkt på att kvinnor lättast får orgasm genom att onanera? Varför ska kvinnor tvingas att ha sex med partner, det funkar ju uppenbarligen inte! Det finns ingenting hos en partner som rent anatomiskt ger en kvinna orgasm!

Jag tycker det här är flera miljoner roligt.

Tanja Suhinina sa...

Jusstja, bekräftar får orgasm på en massa jävla olika sätt.

Mattias S sa...

Tanja: Haha, det är skönt att du finns och kan lyfta fram humorn i det hela! :)
Det där var fan helt fantastiskt!

Patrik sa...

Älskar detta:

"Om det handlar om att sitta i soffan och titta på tv man inte gillar, gå på någon fest man är osugen på, bli analt penetrerad sexuellt eller vad som helst så kan det vara väldigt fint och härligt att se och känna glädjen hos personen man gör det med."

I alla förhållanden gör man saker som inte är ens rent egoistiska first choice och så länge man inte mår dåligt av det, vad är problemet? Men av någon anledning ges sex en särställning och just där får man absolut inte göra något som man inte gör uteslutande för sin egen skull.

Mattias S sa...

Patrik: Sen handlar det ju också om vad som är ens rent egoistiska first choice.
Bara för att någonting inte är fysiskt skönt betyder det inte att man inte kan njuta av upplevelsen.

Det viktiga att komma ihåg är också att aldrig jämföra ett uppställande mot ett annat.
"Jag ställde ju upp för dig med X, nu ska du ställa upp för mig med Y."
Det är ingen byteshandel, om nu inte alla inblandade vill att det ska vara det. Men det får man komma överens om innan isåfall.

Patrik sa...

Vi är överens.

BitterFeminist sa...

"Anledningen till att jag tar upp att hon eventuellt ska ha analsex med sin kille trots att hon inte verkar ett dugg intresserad av det är för att jag inte tycker det är något fel i att göra saker som man inte tycker om för att göra en annan person glad.
Om det handlar om att sitta i soffan och titta på tv man inte gillar, gå på någon fest man är osugen på, bli analt penetrerad sexuellt eller vad som helst så kan det vara väldigt fint och härligt att se och känna glädjen hos personen man gör det med.
Jag tycker ofta det blir dogmatiskt hur man absolut inte ska göra något man inte tycker om när det kommer till just sex men där det kan anses som något positivt vid andra tillfällen."

För att jag kopplar det till rätten till sin egen kropp när det handlar om sex, samt att oavsett vilken syn du själv har så är det få som anser att sex och äta chips framför teven är något jämförbart. Och jo det är jävligt relevant att tala om något generellt här, du kan inte jämt och ständigt dra upp undantag, du riskerar att individualisera problemen då. och sådant här kom ju upp i debatten #talaomdet

Speciellt när detta handlar så mycket om könsnormer så hur konstruktivt (eftersom du säger att jag inte är konstruktiv) är det att börja tala om undantag hela tiden? nej det finns ingen motsättning att tala om könsnormer och ta upp undantag, att då även tala om vad individer tycker. Så det menar jag inte.

"På vilket sätt har jag förminskat klitorisstimulans?
Var har jag poängterat att det är penetrering som gäller?
Var har jag sagt någonting om att tjejen ska ställa upp på att bli penetrerad?"

Jag skrev "ni". Det var en reflektion över debatten samt vad jag själv läst och hört på många olika ställen. Och på samma gång, jag anser att det var nära en förminskning när du började skriva att "det spelar väl ingen roll!" i en tidigare kommentar. En förminskning av problemet där budskapen ser så jävla olika ut när det handlar om orgasmer och beroende på om det riktar sig till kvinnor eller män. Att då börja komma in på att inte fixera sig vid orgasm och att vi som talar om detta problem typ försöker att efterleva en man som norm, ja det anser jag vara förminskande. För seriously, vad hjälper det dom kvinnor som VILL ha mer orgasmer när dom har sex med sin pojkvän? Men det inte går pga könsnormer.

"Hur mäter man stimulans?"

Men kom igen, det generella, hur tror du att flest där ute onanerar? Genom stimulans av könet eller av typ knäskålen? Och nej att svara "vad spelar det för roll!" då är inte ett giltigt svar, det spelar roll.

"Jag förstår inte denna besatthet av hur många som tycker si eller så, det handlar väll om individer och vad dom tycker bäst om?"

För att det handlar om att diskutera ur ett strukturellt- och könsperspektiv.
Du och jag har uppenbarligen helt olika syn på detta så att ha en konstruktiv diskussion kommer nog vara svårt, om inte omöjlig.

BitterFeminist sa...

Opps, sorry dubbelpost!

En till:

"Varför verkar du vilja att kvinnor inte ska upptäcka andra sätt att njuta och få orgasm på?"

Det är inte jag som har sagt till kvinnor hur länge som helst att dom är "sjuka" och "onormala" om dom inte får orgasm av enbart vaginalt sex. Och vi är knappast där ännu där denna patriarkala syn är borta, därför tycker jag att det är viktigt att också ha en fokus på att tala om klitorisstimulans, och hur klitoris stimuleras på olika sätt, eftersom det finns olika sätt att göra det på vilket jag tänker att du redan vet.

Att ha denna fokus ser jag som ett sätt att motarbeta denna patriarkala syn.

La Pergola sa...

Alltså, jag vill egentligen inte kommentera mina onanivanor i offentligheten men jag måste bara reagera på det här:

"0% [av kvinnor] stimulerar analen för att få orgasm vid onani."

Ursäkta, men det var det dummaste jag någonsin har hört. Hur kan man påstå att 0% onanerar på ett visst sätt?

Jag är själv kvinna. Jag har själv vid flera tillfällen stimulerat analen vid onani I SYFTE ATT FÅ ORGASM. Det brukar gå alldeles utmärkt, tack.

Jag tror knappast att jag är den enda i världen.

Och for the record är jag mot patriarkatet och för klitoris. Det verkar vara obligatoriskt för att få uttala sig om anal stimulans ;)

Mattias S sa...

La Pergola: Saknar du precis som Tanja också klitoris? :)

Gregor sa...

"1% som lyckats få orgasm av enbart anal penetration är 10 miljoner och sen tar vi och rundar ner det till hälften för att verkligen vara på den säkra sidan och så har vi 5 miljoner kvinnor som fått anal orgasm enbart genom anal penetration enligt NoBoyToys egna siffror."

Du räknar helt fel, Mattias. Och du räknar inte enligt "NoBoyToy:s siffror". Du tolkar helt enkelt citatet felaktigt. Det står inte ALLA kvinnor, utan "mindre än en procent kvinnor uppger". Här följer den självklara logiken att endast de kvinnor i studien som svarat ja på frågan "HAR DU ANALSEX?" kan svara på följdfrågan ("om ja...") och uppge huruvida de fått orgasm vid enbart anal penetration. Så brukar enkäter/studier vara konstruerade.
Enligt NBT:s statistik (Folkhälsoinstitutet) är det 8% av den vuxna befolkningen som någon gång har haft analsex. Överfört skulle det alltså innebära att <0,08% av den vuxna kvinnliga befolkningen (uppger att de) får analorgasm.

Här är det värt att påpeka att det inte är komplikationsfritt att översätta en svensk studie till att omfatta hela världen; om det lät sig göras utan vidare skulle man ju kunna hävda att det finns 382 miljoner Sverigedemokrater i världen, varav 320 miljoner personkryssade Jimmie Åkesson i senaste valet. Lite tillspetsat, förstås, men jag tror du förstår poängen. Dessutom tillkommer en massa andra faktorer som man måste ta hänsyn till. Statistik är inte enkelt. (Med din logik skulle man t.ex. kunna få fram att 12,5 % av ALLA kvinnor har en statistiskt säkerställd förmåga att få analorgasm.)

Min huvudsakliga poäng är att det är nu du inte kommer längre.

Men om vi väljer att bortse från det och godtar din matematiska metod skulle vi få ändå kunna få fram resultatet 10'9x0,0008/2= 400.000!
Det blir visserligen inte "flera miljoner... Fast "flera hundratusen" kanske hade funkat lika bra som argument...?

Och, ja. Jag förstod din poäng. Men rätt ska vara rätt. Så jag hoppas att du förstår min.

Mattias S sa...

Gregor: Jag använder siffrorna på samma sätt som NoBoyToy.
Det var liksom det som var poängen.
Goddag yxskaft.

Gregor sa...

Ja, ni är väl lika goda kålsupare.
God dag.

Mattias S sa...

lol
när jag trodde den här humorbrunnen hade sinat... :)