torsdag, september 04, 2008

Den moderna manligheten...

Hittade en rätt intressant artikel om modern manlighet för killar som är 20-nånting. Dess alternativ till den manligheten känns väll lite väl normativ och att man tar upp att dom troligen inte går i kyrkan som något dåligt känns det bara fel.
Men den tar ändå upp ett par intressanta saker, det som fastnade mest på mig sådär konkret var det här:
almost 20 percent of college guys said they would commit rape if they knew they wouldn't be caught, according to a 2005 UCLA study
vilket säger en hel del om grabb-kultur. Och om nästan 20% erkänner det, hur många skulle göra det egentligen? Även om det är helt anonymt är det oftast ett ganska stort mörkertal vid sånna frågor.

Sen känns slutklämmen lite väl enkel och otydlig.
Det pratas om att gifta män oftare är lyckligare, mer sexuellt tillfredställda, dom tjänar mer och blir befodrade snabbare osv. Visst är det så att en person som är gift faktiskt har större chans att bli befodrad på dom flesta jobb och lite så.
Men har man ett stabilare mer ordnat liv för att man är gift, eller är man gift för att man har ett stabilare mer ordnat liv?
Jag får intrycket av att giftermål på något magiskt sätt skulle ge en ett sånt liv automatiskt vilket känns väldigt dumt.

En annan siffra som var otroligt intressant tyckte jag var det här:
College guys believe that 80 percent of their friends are getting laid each weekend, says Kimmel, whose survey of 13,000 kids, mostly 18 to 22 years old, puts the actual figure at closer to 10 percent. After college, he says, the percentages merely get worse.
Att överdriva och skryta om sina erövringar är något starkt inom grabbkulturen är jag väl medveten om man dom siffrorna är ju bara tragiska.

Inga kommentarer: