tisdag, juni 16, 2009

Henrik Pontén på Dreamhack...


Jag känner mig väldigt besviken på hur debatten blev där. Frågorna som ställdes var barnsliga och gav inte alls någon konstruktiv dialog.
Henrik Pontén säger mycket bra saker från sitt perspektiv och när han bemöts på det här barnsliga osakliga sättet vinner han verkligen debatten även om det är så att han har fel.
Han verkar inte förstå att genom att agera så som han och dom han företräder gör så gör han raka motsatsen till det han säger att han vill.
Han säger att han bara vill se till att dom som skapar film/musik/osv ska få betalt för det. Det vill "vi" också. Men han pratar inte "med" oss, han pratar "till" oss om hur det hela ska gå till.
Om Antipiratbyrån och några vettiga pirater satte sig ner och verkligen hade en konstruktiv dialog om hur vi vill att det ska gå till så tror jag vi skulle komma fram till väldigt många bra kompromisser och lösningar med stor potential att utvecklas till något riktigt riktigt bra.
Men dom metoder som APB och andra använder sig av skapar inte den miljön, det skapar en miljö av konflikt och om hot.
Det är inte konstruktivt.
Att en massa omogna idioter blir dom som för "piraternas" talan gör ju inte saken bättre den heller...

1 kommentar:

Vilse på Värnhem/Anders sa...

En känsla av lynchmobb och sekt, tycker jag. Tyvärr är det nog på den nivån PP:s anhängare är i hög utsträckning; unga outbildade killar som vill ladda ner spel och film gratis. Om det nu finns en fantastisk lösning på frågan hur upphovsmännen ska få betalt, så är det ju bara att presentera den. Tills dess får man nog räkna med att myndugheter och branchen försöker få lagen att fungera.