tisdag, juli 07, 2009

Att vara "bra i sängen"...

Duktiga och intelligenta Tanja Suhinina har av någon anledning trillat bort ur min bloggfeed men nu är hon tillbaka. Jag fastnade direkt för ett par inlägg om en artikel i Expressen som utropar att "Datanördar är bäst i sängen". Hur har man nu kommit fram till det då? Jo, man har frågat dom ifall dom prioriterar sin partners sexuella behov över sina egna. Tanja har mest fastnat för det där med att givande = bra och sammanfattar många av mina tankar bra på det området.
Jag reagerade dock mer direkt på att man baserar hela undersökningen på vad personen själv tycker. Jag har vid ett flertal gånger varit i kontakt med killar som ansett sig själva vara fantastiskt givande och att dom verkligen prioriterar tjejens njutning framför sin egen. Samtidigt som jag har vetat om att deras flickvänner/sexpartners inte direkt upplevt det hela på samma sätt. Snarare tvärtom.
Det finns inte en mall för hur man är "bra" i sängen. Vad som upplevs som "bra" är så olika från person till person. Det som upplevs som helt fantastiskt hos en person kan vara totalt meningslöst och rent avtändande hos en annan. Vissa tycker om överfallsbajssex och det tycker andra skulle vara mindre trevligt. Vissa tycker om någon som är otroligt givande, vissa tycker om någon som bara tar för sig. Vissa tycker om en sak vid ett tillfälle och en annan sak vid ett annat. Osv osv osv. Jag blir trött på jakten efter det allmängiltigt optimala.
Sen känner jag personligen lite anknytning till föregående inlägg, jag hatar verkligen när jag känner mig som en klyscha i ett normsystem. Jag känner hela tiden en lust att börja argumentera om varför jag är annorlunda, varför schablonbilden inte passar in på mig. Men vad spelar det för roll? Jag är den jag är, vare sig jag är det pga någon unik egenskap eller för att normen har gjort mig till den. I vilket fall som helst är jag rätt nöjd. Men det blir en konstig konflikt att stå mitt i när man vant sig vid sidan. Sånt får man försöka hantera.
I vilket fall som helst så saknar jag min hybris lite. :)

4 kommentarer:

gissa :) sa...

ingen hybris kvar längre, du som är ett sådant ypperligt knull :P

Mattias S sa...

Jo, det så klart. Det vet jag väll. Men min gamla hybris sade att jag var värdsomvälvande fantastisk för alla.
Numer säger den bara att jag är ypperligt fantastiskt för dom flesta. :)

gissa sa...

ett under av ödmjukhet :D

Mattias S sa...

Ja, visst är det? :D