En annan maträtt som vi lagade häromdagen glömde jag att blogga om. Det var en kombination av saker jag blev sugen på efter att jag sett Kavlis nya mjukost, Bacon & 4 pepparost, i affären och tyckt det verkat gott. Köpt den och blivit positivt överraskad, smaken av 4-peppar var väldigt framträdande och god. Förvånansvärt stark för att vara en svensk mainstreamvara. Jag tänkte på att jag hade en fläskfilé i frysen och att det nog borde passa bra ihop med en sås på dom smakerna.
Jag bestämde mig iaf att ta reda på det, så här blev det:
1 fläskfile, ~500 gram
1 paket bacon, 140 gram
3 dl matlagningsgrädde
4 klyftor finhackad vitlök
150 gram mjukost
1 hönsbuljongtärning
nymalen 4 peppar, rosépeppar, grönpeppar, vitpeppar och svartpeppar.
nymalen svartpeppar
salt
500 gram Tagliatelle
Jag hackade baconet ganska smått och skar upp fläskfilén i strimlor.
Jag stekte baconet med en liten liten skvätt olja samtidigt som jag pepprade det strimlade köttet. Precis innan det börjar bli knaperstekt så hade jag i fläskfilén. Stekte runt det tills fläskfilen började få färg runt omkring. Sen hade jag i vitlöken som fick steka med baconet och fläskfilén samtidigt som jag pepprade lite mer. När det började se lagom stekt ut hade jag på grädden och i med osten och buljontärningen. Koka upp och blanda runt för att sedan smaka av med salt, peppar och Bacon & 4 pepparost. Låt sjuda en liten stund och servera sedan med Tagliatelle.
Jag hade tänkt ha ärtor till eller i såsen men jag glömde det. Får prova det nästa gång. Det blev iaf väldigt gott.
fredag, september 25, 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar