Idag gjorde jag, med lite hjälp av en kompis, Italienska köttbullar. Det blev rätt lyckat.
Köttbullar:
500 gram nötfärs
2 skivor vitt formbröd
1 dl mjölk
1 msk vitlöksost, t.ex Creme bonjour
1 ägg
lite riven lök
en skvätt olivolja
hackad färsk persilja
rivet skal av en halv citron
lite pressad vitlök
salt
svartpeppar
Smula brödet och låt det svälla i mjölken ca 10 minuter. Blanda alla ingredienser till färsen. Ställ i kylen i 10-20 minuter. Forma till köttbullar och stek i rikligt med olivolja. Jag valde att göra 4 stycken jätteköttbullar. Men om man ska göra det så rekommenderar jag att man tar mindre mjölk och bröd så att degen
Tomatsås:
Mycket olivolja
1 finhackad gul lök
½ hackad röd paprika
lite finhackad vitlök
tomatpure
krossade tomater, passerade tomater, tomatsås
1 buljongtärning
vatten
salt
socker
citronsaft
färsk basilika
Hacka lök och vitlök. Fräs detta i olivolja och stekrester från köttbullarna tills löken är blank och genomskinlig. Tillsätt paprikan och låt steka med lätt ett litet tag. Tillsätt tomater, tomatpuré, buljong, vatten, citronsaft, kryddor och allt annat. Rör om och koka i ett par minuter. Smaka av med mer kryddor, olja, citronsaft, tomatpure, olivolja eller vad man nu tycker saknas. Lägg i köttbullarna. Låt sjuda i ca 30 minuter.
Hacka basilikan och blanda i. Servera med spaghetti och strö över lite sliten mozzarella och färsk basilika.
fredag, september 25, 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar