torsdag, oktober 29, 2009

Kan man vara kär i två samtidigt?

Från Aftonbladets chatt med "relationsexpert" Eva Rusz:
kjell. säger: hej Eva. Kan man vara kär i två samtidigt?
Eva Rusz säger: Ja det man man. "Ofta" är det ändå kanske på lite olika sätt. Det blir jätteförvirrande att känna så och ett tips är då att bara umgås med en i taget och så låta tiden och du själv utforska vem som du känner starkast för. Vi har olika känslomässiga behov och en partner kan inte leva upp till att möta alla dem, till 100%. Du får fundera över vilka som är absolut viktigast för dig osv.
Eller så behöver det inte vara ett dugg förvirrande om man slutar tro på att "äkta kärlek" måste vara till en enda person eller att man tvunget måste välja sina känslor.
Vare sig man väljer att leva med mer än en partner eller inte så kan man ändå låta alla sina känslor få flyga fritt. Då behöver det inte bli så förvirrande.

4 kommentarer:

Tanja Suhinina sa...

Jag gillar hur hon svarar på frågan med de första fyra orden. Sedan börjar hon fantisera fritt.

Tanja Suhinina sa...

Jag gillar hur hon svarar på frågan med de första fyra orden. Sedan börjar hon fantisera fritt.

Sleepless sa...

"Vare sig man väljer att leva med mer än en partner eller inte så kan man ändå låta alla sina känslor få flyga fritt. Då behöver det inte bli så förvirrande."

Håller helt med!

Mattias S sa...

Jag tycker det blir så tydligt också vilket skitsnack det är att polyamorösa och relationsanarkister är så akademiskt genomtänkta istället för att gå på "äkta känslor". Men ingen ifrågasätter mononormen när det pratas om att man blir förvirrad av att vara kär i mer än en person.
Är inte känslan av att vara kär i två personer äkta?
Ja, mononormen säger ju iofs det, om man ens är det minsta intresserad av någon annan är det inte "äkta kärlek"...