måndag, november 02, 2009

Dagen efter-piller och kunnig personal...

Aftonbladet har i typisk kvällstidningsstil den chockartade rubriken "Dagen efter-piller – på macken" som helt enkelt ska spela på det kontroversiella i Dagen efter-piller, eller akut p-piller som det kanske egentligen heter. Otroligt fånigt att fortsätta sprida desinformation om pillret genom att få det att framstå som kontroversiellt. Det är bara kontroversiellt om man är fanatisk och/eller okunnig. Vissa vill kalla det för abortpiller men abortpiller har vi också och dom fungerar helt annorlunda. Akut p-piller avbryter inte en graviditet, det förhindrar en graviditet. Det är ett preventivmedel.
Jag tycker det är bra att tillgängligheten på många läkemedel ökar, det är ganska konstigt att man inte kan köpa huvudvärkstabletter eller lättare allergimedicin på ICA egentligen.
Jag gillar dock apoteket och vill inte se att dom försvinner, jag gillar apotekets egna varor som oftast är både väldigt bra och väldigt billiga jämfört med konkurrerande märken. Tillgång till kunnig personal är också bra.
Jag hoppas att Apoteket klarar av att finnas kvar även med den ökade konkurrensen och jag gillar hur dom har börjat sälja sexleksaker och glidmedel och saker som ett sätt att stärka sin position.
Jag förstår inte riktigt Daniel Pernikliskis kritik till att kunna köpa huvudvärkstabletter och lätt allergimedicin utan kunnig personal. Jag har mycket sällan bett personalen om hjälp när jag handlat på apoteket. Jag hoppas att apoteket kommer bli kvar för dom gånger jag behöver prata med någon kunnig så är det bra att ha det tillgängligt.
Sen förstår jag verkligen inte alls varför Aftonbladet publicerar det här på sin kvinnoavdelning Wendela, bara för att det delvis handlar om akut p-piller?

Inga kommentarer: