tisdag, juni 09, 2009

Otrohet...

Fråga i Aftonnbladet:

Fråga: Otrogen trodde jag att jag aldrig skulle vara. Jag är en kvinna på 40+ och har träffat en man som är 16 år äldre. Vi har underbar sex. Är gift och älskar verkligen min man och vill absolut inte lämna honom. Men den andre mannen får mig att ”tända på alla cylindrar”. Och efter ett par månaders försök från hans sida, så hamnade vi i säng. Det var helt vansinnigt skönt. Han älskar min kropp och vill smeka mig hela tiden. Jag vill ha honom hela tiden. Jag är inte förälskad, men jag tycker om honom. Detta är så förvirrande‘ eftersom jag älskar min man, men den andre mannen har väckt något i mig som jag inte kan bena ut. Vad är det som hänt mig egentligen?

Lotta


Linn svarar: Otrohet handlar ofta om parrelationen och om hur man har det tillsammans, på riktigt. Det är någonting som får dig att vara öppen för en annan mans inviter och du låter dig charmas och förföras. Saknar du bekräftelse, spänning och nytändning i ditt äktenskap? Det går inte att leva på gamla meriter, utan det handlar hela tiden om att bekräfta varandra, fysiskt och mentalt. Du måste vara ärlig mot dig själv. Älskar du din man för att han representerar trygghet och är en stor del av din livshistoria? Vi kan ha många skäl till att älska och i ditt fall tror jag att det är viktigt att du benar ut vad dina känslor bottnar i.

Varför krångla till det? Ibland dyker det upp människor man tycker om och som man tycker om att göra vissa saker med. Att man efter ett långt och lyckligt äktenskap skulle råka träffa en annan person som man kan tänkas tycka om att ha sex med låter för mig ganska troligt.
Jag tycker det är vidrigt och oförståeligt att man är otrogen, att man väljer sin egen njutning och glädje på bekostnad av någon annan. På bekostnad av den personen som kanske står en närmast, som litar på en med sitt liv. Man sviker allt det för att man prioriterar sig själv och sin egen tillfredsställelse över någon annans tilltro.
Det är djupt egoistiskt och hemskt och jag kan inte förstå att man väljer att göra det.
Men oavsett vad man känner för en person så ser jag det inte som att det skulle vara ett dugg konstigt att man skulle finna sexuell attraktion t.ex hos en annan.
För mig känns det bara så bakvänt att titta på den här frågan på det sättet som Linn Heed gör. Det som här hänt känns för mig att "Lotta" har träffat en person som hon fungerar väldigt bra och väldigt härligt med sexuellt. Som kanske lockar andra sexuella sidor hos henne än dom hon får leva ut med sin man, även om dom kanske också är jättebra så är detta något annat.
Som jag ser det är det inte ett dugg konstigt utan bara härligt och positivt.
Det som jag ser som intressant och negativt är att hon väljer att ljuga för och bedra sin man. Där är det som jag ser något som är fel.
Vad får henne att prioitera så här egoistiskt?
Vad är det som får henne att svika sin man på det här sättet?
Varför känns det viktigare att ha bra sex med någon annan än att hålla det hon lovat till sin man?
Som jag ser det är det dom frågorna som är intressanta och som det bör tas itu med.
Jag ser inte att man behöver sakna något man har för att uppskatta något annat.
T.ex om man aldrig har sett Sushi och aldrig tänkt tanken på att äta det så saknar man det inte. Men om man får chansen att smaka, gör det och älskar det. Det tycker inte jag är konstigare än det som hänt "Lotta".
Men som sagt, att hon ljuger och sviker sin man är det jag tycker hon bör ta itu med. Det är antagligen inte bra för någon i det långa loppet.
Sen tycker jag det är intressant att sådär 50% av kvinnor och 60-70% av män är otrogna någon gång och att det ändå är ett så tabulagt och starkt ämne.
Dom flesta gör det liksom. Vilket jag i sig tycker är helt vidrigt.

Inga kommentarer: