lördag, juni 20, 2009

Polarisering av politik och i media...

Jag tycker få saker är så destruktiva för vårat samhälle som bristen på konstruktiv dialog. Som när Alliansen genomför ett Socialdemokratiskt förslag och Sossarna gapar och skriker om hur dåligt det är. När dom själva försökte föra igenom det ett par år tidigare. Att det hela plötsligt spelar mer roll om vem som genomför något än vad det är som genomförs. Allt "fel parti" gör är dåligt och allt "rätt parti" gör är bra. Det gör mig illamående och fly förbannad att politikerna tillåts hålla på så här. Det är inte svårt att bli konspiratorisk eftersom allt som är dåligt för oss alltid blir genomfört till slut ändå, oavsett vem vi röstar på och hur mycket dom andra har klagat på det tidigare. Det är också mycket av den här nivån diskussioner får ute i samhället i övrigt. När det argumenteras politik så tycker jag nästan alltid det diskuteras emot varandra. Man har tappat poängen där man ska diskutera med varandra för att komma fram till en gemensam lösning. Istället handlar det om att vinna debatten. Och om man förlorar sakfrågan, dra upp en annan fråga som folk på "den kanten" står för och kritisera istället.
Samtidigt handlar det mycket om helheter i politiken, man kan inte bara fokusera på enskilda sakfrågor. Men inte den typen av helhet där man buntar ihop en enskild sakfråga med en annan. Det är ingen helhet.
Få gånger har jag sett ett så tydligt exempel på just den här typen av destruktiv polarisering om i det här klippet. Och det är inte bara hos Fox det ser ut på det här sättet, även om dom är värst.

1 kommentar:

dakka sa...

Jag hatar Fox News så jävla innerligt. Hycklande fittor.